Telefon: 091 514 9023   E-mail: metvica.novska@gmail.com

Članovi Pčelarske udruge „Metvica“ obilježili su 2009. godine 40 godina organiziranog rada. Dugogodišnji marljivi rad danas je ovu udrugu svrstao među najveće proizvođače meda u Hrvatskoj.Osamdeset dva pčelara godišnje proizvede do 250 tona slatkog meda.

Naši pčelari imaju 74 tisuće košnica od kojih je većina na 70 vozila kojima raspolažemo.  To nam omogućava pašarenje gotovo po cijeloj zemlji i u različitim periodima, tako da proizvodimo i različite vrste meda; od bagrema, kestena, suncokreta i amorfe koje ima najviše u Lonjskom i Mokrom polju u našoj blizini“, rekao je Zdenko Jakubek, predsjednik udruge. Govoreći okupljenim pčelarima na svečanoj skupštini,istaknuo je da je njihov med među najkvalitetnijima u Europi i svijetu. O kakvoći pčelarskih proizvoda svjedoče i brojna priznanja koja su dobili. Udruga je Priznanja povodom obljetnice dodijela - Slavku Sajku, Antunu Novotniju, Momčilu Mirkoviću, Josipu Grgošiću i Srećku Vuzemu, osnivačima „Metvice“ kao i pčelarima za dugogodišnji rad i doprinos radu udruge.

Proizvođači meda dobivaju od Grada sredstva kao potporu njihovoj proizvodnji, 50 kuna po košnici, a pomoć je i od države i to 2,20 kune po kilogramu prodanog meda ovlaštenim otkupljivačima. Okupljene pčelare pozdravili su Martin Kranejc, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza te Marin Piletić, zamjenik gradonačelnika i Marija Mačković, načelnica Općine Jasenovac.   Izvor: www.novska.hr, 27. listopada 2009.

Uvijeti korištenja

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Pčelarske udruge "Metvica" Novska. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Pčelarske udruge "Metvica" Novska. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće PU "Metvica" Novska. 

Kontakt podaci

Predsjednik: Damir Bukvić
T: 091 5149023
Dopredsjednik: Kujundžić Dubravko
T: 099 2129221
Tajnik: Čukelj Ivica
T: 091 2580123
Potočna 1A
Novska

Email: metvica.novska@gmail.com
Website: www.pu-metvica-novska.hr