Telefon: 091 514 9023   E-mail: metvica.novska@gmail.com

Pčelarska udruga "Metvica" Novska je za svoje članove u subotu, 22. listopada 2016. organizirala tradicionalno druženje pod nazivom "Pčelarski bal".

Ovom su događaju, osim članova Udruge, prisustvovali i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalni sustav i prostorno uređenje Eva Đurić, te predstavnici pčelarskih udruga iz Daruvara, Pakraca, Lipika i Sisačko – moslavačke županije.

bal3

Uzvanike je pozdravio predsjednik novljanske pčelarske udruge "Metvica" Damir Bukvić, koji se zahvalio svima na suradnji, posebno Gradu Novska na financijskoj podršci i subvencijama koje su im dodijeljene i ove godine.

Gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan posebno je pohvalio članove Udruge, novo i staro vodstvo, rekavši kako proizvode najkvalitetniji med, ali i da osim toga pripremaju najkvalitetnije programe.

bal6

"Nakon što smo vam ustupili nove prostorije na korištenje, pripremamo još novih projekata čija je glavna svrha promocija naših autohtonih proizvoda, pa tako i meda s ovih područja" – rekao je gradonačelnik Vlado Klasan, dodavši još kako je Grad ove godine iz proračuna izdvojio 165 tisuća kuna za subvencioniranje prihrane pčela.

bal9


Predsjednik Zajednice udruge pčelara Sisačko – moslavačke županije Slavko Kaurić, istaknuo je kako se naša županija sa 34 tisuće košnica i 550 pčelara nalazi u samom vrhu pčelarstva u Hrvatskoj. Po završetku pozdravnih govora uslijedila je prezentacija "Zaštita izvornosti Slavonskog meda", koju je pripremio predsjednik Udruge proizvođača "Slavonski med" Željko Vrbos.

bal5

Istaknuo je kako ovako dobra suradnja i sinergija između Gradske uprave i Udruge nije čest slučaj. "Često sudjelujem na ovakvim skupovima, ali rijetko kad naiđem na ovako pozitivan primjer suradnje, a potpora Grada je jako važna za djelovanje i razvoj jedne Udruge" – izjavio je predsjednik Udruge proizvođača "Slavonski med" Željko Vrbos.

Udruga proizvođača "Slavonski med" obuhvaća sedam županija, 25 pčelarskih Udruga, 1590 pčelara i oko 91500 pčelinjih zajednica, što iznosi oko 25% pčelarskog potencijala Republike Hrvatske. Novljanska pčelarska udruga je, zahvaljujući bivšem predsjedniku Udruge Zdenku Jakubeku, također uključena u projekt o zaštiti izvornosti slavonskog meda.

bal2

Predsjednik UP "Slavonski med" navodi kako su pčelari iz cijele Slavonije nazočni na paši amorfe i kestena na novljanskom području.

Dodajmo još kako je Udruzi krajem srpnja ove godine dodijeljeno Riješenje o zaštiti izvornosti "Slavonskog meda" na nacionalnoj razini, čime je med slavonskih proizvođača dobio potvrdu iznimne kvalitete, a oznaku izvornosti nositi će med od uljane repice, bagrema, lipe, kestena, hrasta sladuna i suncokreta.

 

 www.radionovska.hr

Uvijeti korištenja

Ukoliko nije navedeno drugačije, sadržaji ove web stranice su vlasništvo Pčelarske udruge "Metvica" Novska. Informacije koje se nalaze na ovoj stranici su samo u informativne svrhe i ne stvaraju poslovni ili profesionalni uslužni odnos između vas i Pčelarske udruge "Metvica" Novska. Linkovi na ovoj stranici mogu dovesti do usluga ili stranica koje ne pokreće PU "Metvica" Novska. 

Kontakt podaci

Predsjednik: Damir Bukvić
T: 091 5149023
Dopredsjednik: Kujundžić Dubravko
T: 099 2129221
Tajnik: Čukelj Ivica
T: 091 2580123
Potočna 1A
Novska

Email: metvica.novska@gmail.com
Website: www.pu-metvica-novska.hr